Topic: Hazard/Risk/Danger – Bài mẫu IELTS Speaking Part 3 (từ vựng & audio)

Trong hành trình chuẩn bị cho kỳ thi IELTS, việc hiểu và sử dụng từ vựng liên quan đến các tình huống nguy hiểm, rủi ro là yếu tố quan trọng để tự tin trong phần Speaking Part 3. Với mục tiêu hỗ trợ bạn đạt được thành công trong kỳ thi này, đội ngũ Hà English đã tạo ra bài viết “Topic: Hazard/Risk/Danger – Bài mẫu IELTS Speaking Part 3 (từ vựng & audio)”.

Bạn không chỉ được cung cấp từ vựng quan trọng, mà còn được tham gia vào những ví dụ thực tế và tình huống, giúp bạn phát triển khả năng diễn đạt tự nhiên và linh hoạt. Hãy cùng chúng tôi khám phá nội dung thú vị này!

1. How important is risk management?

Risk management is of paramount importance in various aspects of life, from business to personal endeavors. It involves identifying, assessing, and mitigating potential risks to minimize negative consequences. By implementing effective risk management strategies, individuals and organizations can safeguard their investments, ensure operational continuity, and make informed decisions.

• Paramount importance: Quan trọng hàng đầu
  • Identifying, assessing, and mitigating: Xác định, đánh giá và giảm thiểu
  • Safeguard their investments: Bảo vệ đầu tư của họ
  • Operational continuity: Sự liên tục trong hoạt động

2. What can be done to prevent natural disasters?

Preventing natural disasters entirely is a complex challenge, but measures can be taken to reduce their impact. Investments in early warning systems, resilient infrastructure, and disaster preparedness education are crucial. Additionally, sustainable land-use planning and environmental conservation play a role in minimizing the susceptibility of communities to natural hazards.

• Early warning systems: Hệ thống cảnh báo sớm
  • Resilient infrastructure: Cơ sở hạ tầng linh hoạt
  • Disaster preparedness education: Giáo dục chuẩn bị cho thiên tai
  • Minimizing the susceptibility: Giảm sự dễ bị tác động

3. What are the impacts of natural hazards on the surrounding areas?

Natural hazards can have devastating impacts on the surrounding areas. They may lead to loss of lives, destruction of property, disruption of infrastructure, and displacement of communities. The economic, social, and environmental consequences can be long-lasting, requiring significant recovery and rebuilding efforts.

• Devastating impacts: Tác động tàn phá
  • Disruption of infrastructure: Gây gián đoạn cơ sở hạ tầng
  • Displacement of communities: Di dời cộng đồng
  • Recovery and rebuilding efforts: Các nỗ lực phục hồi và xây dựng lại

4. What is your attitude towards taking risks at work or in your hobbies?

When it comes to taking risks in work or hobbies, attitudes can vary. Some individuals are more risk-averse and prefer safer, more predictable paths. Others embrace calculated risks as opportunities for growth and learning. It’s important to strike a balance between prudent risk management and seizing valuable chances for personal development.

• Risk-averse: Sợ rủi ro
  • Safer, more predictable paths: Những lối đi an toàn và dễ đoán
  • Embrace calculated risks: Chấp nhận rủi ro được tính toán
  • Seizing valuable chances: Nắm bắt cơ hội quý báu

Xem thêm các Topic IELTS Speaking Part 3 khác TẠI ĐÂY

Không còn nỗi lo lẫn lộn khi đối mặt với phần Speaking Part 3 của kỳ thi IELTS. Đội ngũ Hà English đã tạo ra bài viết “Topic: Hazard/Risk/Danger – Bài mẫu IELTS Speaking Part 3 (từ vựng & audio)” để giúp bạn hiểu rõ và sử dụng một loạt từ vựng liên quan đến các tình huống nguy hiểm, rủi ro một cách thành thạo.

risk