Topic: Free times – Bài mẫu IELTS Speaking Part 3 (từ vựng & audio)

Trong hành trình chinh phục kỳ thi IELTS, việc nắm vững kỹ năng giao tiếp và từ vựng phong phú là điều vô cùng quan trọng, đặc biệt khi đối mặt với phần Speaking Part 3. Đội ngũ Hà English đã biên soạn bài viết “Topic: Free times – Bài mẫu IELTS Speaking Part 3 (từ vựng & audio)”. Với mục tiêu hỗ trợ các bạn tự tin và thành công trong kỳ thi này.

Bài viết không chỉ cung cấp những từ vựng quan trọng, mà còn kết hợp với các ví dụ và tình huống thực tế, giúp bạn phát triển khả năng diễn đạt một cách tự nhiên và linh hoạt. Hãy cùng chúng tôi khám phá nội dung hấp dẫn của bài viết này!

Những câu hỏi thường gặp trong chủ đề “Free times”

Question 1: Is watching television a good way of relaxing?

Watching television can be a way of relaxing for some people, but it’s important to strike a balance. While it offers an opportunity to unwind and be entertained, excessive TV watching can lead to a sedentary lifestyle and negatively impact one’s well-being. Engaging in other activities such as reading, spending time outdoors, or practicing mindfulness can provide a more holistic approach to relaxation.

Useful phrases/collocations

• Strike a balance: thiết lập sự cân bằng
  • Sedentary lifestyle: lối sống ít vận động
  • Holistic approach: phương pháp toàn diện

Question 2: What leisure activities would you recommend as a way of combating stress?

Engaging in physical activities like jogging, swimming, or yoga can be effective in combatting stress. These activities release endorphins and help reduce tension. Additionally, practicing hobbies such as painting, playing a musical instrument, or gardening can provide a creative outlet and divert attention from stressors.

Useful phrases/collocations

• Combating stress: đối phó với căng thẳng
  • Release endorphins: giải phóng endorphin
  • Creative outlet: cách thể hiện sáng tạo

Question 3: Do young people get enough physical exercise these days?

Unfortunately, many young people today are not getting enough physical exercise. Sedentary behaviors like spending long hours on screens and a lack of outdoor activities contribute to this trend. Encouraging regular exercise through sports, recreational activities, or even brisk walking can promote better physical and mental well-being among the youth.

Useful phrases/collocations

• Sedentary behaviour: hành vi ít vận động
  • Recreational activities: hoạt động giải trí
  • Physical and mental well-being: sức khỏe cả về thể chất và tinh thần

Xem thêm các Topic IELTS Speaking Part 3 khác TẠI ĐÂY

Không còn nỗi lo lẫn lộn khi đối mặt với phần Speaking Part 3 trong kỳ thi IELTS. Đội ngũ Hà English đã đồng hành cùng bạn bằng bài viết “Topic: Free times – Bài mẫu IELTS Speaking Part 3 (từ vựng & audio)”, giúp bạn tiếp cận một loạt từ vựng hữu ích và mô phỏng các tình huống thực tế một cách tự nhiên.

free times