Topic: Film/Movie – Bài mẫu IELTS Speaking Part 1 (từ vựng & audio)

Chào mừng các bạn đến với bài viết thú vị về chủ đề Film/Movie. Trong thế giới đa dạng của điện ảnh, bộ phim không chỉ là một hình thức giải trí mà còn là một cửa sổ để khám phá câu chuyện, nghệ thuật và văn hóa. Trong bài viết này, Hà English sẽ cung cấp từ vựng quan trọng và cụm từ hữu ích liên quan đến chủ đề “Film/Movie”, kèm theo bài mẫu và file âm thanh giúp bạn tự tin và thành công trong phần thi IELTS Speaking Part 1.

movie

Những câu hỏi thường gặp trong chủ đề “Film/Movie”

1. Are film stars paid too much money, in your opinion?

Answer: In my opinion, film stars are often paid a significant amount of money. This is because they play a crucial role in the success of a movie, attracting audiences and generating revenue. However, some people believe that their salaries are excessive compared to other essential professions.

• In my opinion – Theo ý kiến của tôi
  • Significant amount – Số tiền đáng kể
  • Crucial role – Vai trò quan trọng
  • Excessive – Quá mức, thái quá
  • Essential professions – Các nghề nghiệp thiết yếu

2. Do you think there is too much violence in modern movies?

Answer: Yes, there is a prevalent belief that modern movies contain an excessive amount of violence. This concern arises from the impact such content may have on the audience, especially young viewers. Some argue that filmmakers should be more cautious and responsible in portraying violence.

• Prevalent belief – Niềm tin phổ biến
  • Excessive amount – Số lượng quá mức
  • Impact on – Tác động đến
  • Young viewers – Khán giả trẻ em
  • Be cautious – Cẩn thận, thận trọng

3. What do you think about film censorship? Is it necessary?

Answer: Film censorship is a subject of debate. While some argue that it is essential to protect the audience from inappropriate content, others believe that it limits artistic freedom. Striking a balance between protecting viewers and allowing creative expression remains a challenging task.

• Subject of debate – Đề tài tranh luận
  • Inappropriate content – Nội dung không phù hợp
  • Artistic freedom – Tự do nghệ thuật
  • Striking a balance – Cân nhắc cân đối
  • Creative expression – Biểu hiện sáng tạo

4. What was the last film you saw? Did you enjoy it?

Answer: The last film I watched was [Movie Title]. Yes, I did enjoy it. The movie had a captivating storyline, brilliant performances, and stunning visuals, making it a memorable cinematic experience.

• Captivating storyline – Cốt truyện cuốn hút
  • Brilliant performances – Diễn xuất tuyệt vời
  • Stunning visuals – Hình ảnh ấn tượng
  • Memorable cinematic experience – Trải nghiệm điện ảnh đáng nhớ

5. Which actor do you like the most?

Answer: The actor I like the most is [Actor’s Name]. They have an exceptional talent, versatile acting skills, and the ability to portray diverse characters convincingly.

• Like the most – Thích nhất
  • Exceptional talent – Tài năng xuất sắc
  • Versatile acting skills – Kỹ năng diễn xuất linh hoạt
  • Portray diverse characters – Thể hiện nhiều nhân vật đa dạng
  • Convincingly – Thuyết phục

6. What do you know about Hollywood?

Answer: Hollywood is a world-famous district located in Los Angeles, California, USA. It is widely known as the center of the American film industry. Hollywood produces a vast number of movies each year and has been home to many iconic film stars, directors, and studios.

• World-famous district – Khu vực nổi tiếng thế giới
  • Center of the American film industry – Trung tâm công nghiệp phim Mỹ
  • Vast number of movies – Số lượng phim lớn
  • Iconic film stars – Những ngôi sao điện ảnh huyền thoại
  • Directors and studios – Đạo diễn và các hãng phim

Xem thêm các Topic IELTS Speaking Part 1 khác TẠI ĐÂY

Chủ đề “Film/Movie” không chỉ là một phần quan trọng trong cuộc sống hàng ngày mà còn là một phần không thể thiếu trong kỳ thi IELTS Speaking Part 1. Bằng việc học từ vựng và áp dụng bài mẫu IELTS Speaking Part 1 với chủ đề “Film/Movie” mà chúng tôi cung cấp, hy vọng bạn sẽ tự tin và thành công trong việc thể hiện khả năng giao tiếp tiếng Anh của mình trong kỳ thi IELTS.