Bài mẫu IELTS Speaking Part 1 | Topic: Studies (từ vựng & audio)

Chào các bạn, Hà English xin giới thiệu đến các bạn một bài viết hữu ích về IELTS Speaking Part 1 với chủ đề “Studies” (Học tập). Phần thi IELTS Speaking Part 1 là cơ hội để bạn tự giới thiệu, thể hiện khả năng giao tiếp và vốn từ vựng của mình trước giám khảo. Hà English đã chuẩn bị sẵn cho bạn một bài mẫu về chủ đề này, bao gồm cả từ vựng và audio, giúp bạn nâng cao kỹ năng nói và tự tin khi đối diện với câu hỏi về học tập trong bài thi.

Từ vựng và bài mẫu này sẽ giúp bạn xây dựng câu trả lời phong phú và thú vị. Hãy cùng Hà English khám phá và học hỏi thêm về chủ đề “Studies.”

Studies

Những câu hỏi thường gặp trong chủ đề Studies

1. What subject do you study?

Answer: I study English language and literature. It’s a fascinating subject that allows me to explore the intricacies of the English language, its rich literary history, and its impact on cultures around the world.

• Study a subject – Học một môn học
  • English language and literature – Ngôn ngữ và văn học Anh
  • Rich literary history – Lịch sử văn học phong phú
  • Impact on cultures – Ảnh hưởng đối với văn hóa

2. Why did you choose this subject?

Answer: I chose this subject because of my passion for language and literature. English has always been a language I’m drawn to, and I wanted to delve deeper into its nuances, both in terms of communication and literary analysis. Additionally, studying English opens up diverse career opportunities.

• Chose a subject – Lựa chọn môn học
  • Passion for language – Đam mê ngôn ngữ
  • Delve deeper into – Đào sâu vào
  • Nuances of communication – Những sắc thái trong giao tiếp
  • Literary analysis – Phân tích văn học
  • Diverse career opportunities – Cơ hội nghề nghiệp đa dạng

3. What do you like most about your studies?

Answers: What I like most about my studies is the opportunity to delve into the world of great literary works, analyze complex themes, and gain a deeper understanding of human experiences through the lens of literature.

• Delve into: Đào sâu vào
  • Analyze complex themes: Phân tích các chủ đề phức tạp
  • Gain a deeper understanding: Có hiểu biết sâu rộng hơn

4. Are there any things you dislike about your studies?

Answers: While I’m passionate about my subject, there are times when the heavy workload and the need for extensive reading can be overwhelming. Balancing assignments and coursework can also be a challenge.

• Heavy workload: Khối lượng công việc lớn
  • Extensive reading: Đọc rộng rãi
  • Balancing assignments: Cân bằng nhiệm vụ

5. What do you find most difficult in your studies?

Answer: In my studies, I find that the most challenging aspect is mastering complex grammar rules and structures. Understanding the intricacies of English grammar can be quite demanding, but it’s a crucial part of becoming proficient in the language.

• Most difficult – Khó khăn nhất
  • Mastering complex grammar rules – Thống thạo quy tắc ngữ pháp phức tạp
  • Understanding the intricacies – Hiểu sâu sắc
  • Becoming proficient – Trở nên thành thạo
  • In the language – Trong ngôn ngữ

6. What kind of qualifications or certificates do you hope to get?

Answers: I hope to obtain a Bachelor’s degree in English literature and possibly pursue a Master’s or Ph.D. in the same field. These qualifications will provide me with the foundation to become a teacher or work in a related field.

• Bachelor’s degree: Bằng cử nhân
  • Master’s or Ph.D.: Thạc sĩ hoặc Tiến sĩ
  • Related field: Lĩnh vực liên quan

7. What do you hope to do after graduation?

Answers: After graduation, I aspire to work as a literature teacher at a high school or university. I also aim to continue my academic research and potentially contribute to the field of literary criticism and analysis.

• Aspire to: Ước mơ trở thành
  • Academic research: Nghiên cứu học thuật
  • Literary criticism and analysis: Phê bình và phân tích văn học

Xem thêm các Topic IELTS Speaking Part 1 khác TẠI ĐÂY

Hà English hy vọng rằng bài viết này đã giúp bạn cải thiện kỹ năng nói của mình trong phần thi IELTS Speaking Part 1 với chủ đề “Studies.” Từ vựng và bài mẫu đã được chuẩn bị kỹ lưỡng để giúp bạn tự tin và thành công trong bài thi.

Hãy nhớ rằng việc luyện tập và thực hành là quan trọng, và Hà English luôn sẵn sàng hỗ trợ bạn trên hành trình học tập và cải thiện kỹ năng nói của mình. Chúc bạn may mắn và thành công trên con đường học tập của mình.