Bài mẫu IELTS Writing Task 1 – Đề thi khó 4 | Process – Unnumbered

Chào mừng bạn đến với Hà English, ngôi nhà chung của những người học IELTS. Trong bài viết này, Hà English tự hào giới thiệu Bài mẫu IELTS Writing Task 1 Đề thi khó 4 với dạng bài Process – Numbered. Hà English đã tổng hợp một số chiến lược đặc sắc để giúp bạn vượt qua thách thức này một cách tự tin và hiệu quả.

Hãy cùng Hà English khám phá nguyên mẫu câu chủ đề để hiểu rõ yêu cầu và những điểm quan trọng trong bài thi. Hà English cam kết cung cấp cho bạn những thông tin chi tiết và bước đi chính xác để nâng cao kỹ năng viết IELTS của mình.

Bài mẫu IELTS Writing Task 1 dạng bài Process – Unnumbered

Topic

The diagrams below show the development of the horse over a period of 40 millions years. Summarise the information by selecting and reporting the main features, and make comparisons where relevant.

IELTS Writing task 1

Hướng dẫn làm bài

Step 1: Analyze the topic

The task requires summarizing the 40-million-year evolution of the horse, focusing on changes in foot bone structure, size, and other notable features.

Bước 1: Phân tích chủ đề

Nhiệm vụ yêu cầu tóm tắt sự tiến hóa của ngựa trong vòng 40 triệu năm, tập trung vào sự thay đổi về cấu trúc xương chân, kích thước và các đặc điểm đáng chú ý khác.

Step 2: Outline for your report

I. Introduction

• Briefly introduce the topic of the horse’s evolution over 40 million years.

II. Overview

• Summarize the major changes in foot bone structure and size during the evolution of the horse.

III. Body Paragraph 1

• Describe the early stage (Eohippus) and its foot bone structure, emphasizing the transition from a 4-toe to a 3-toe structure.

IV. Body Paragraph 2

• Detail the subsequent stages (Mesohippus and Merychippus), focusing on the evolution of the middle toe and the complete transformation into a hoof.

Bước 2: Lập đề cương cho báo cáo của bạn

I. Giới thiệu

• Giới thiệu ngắn gọn về chủ đề về sự tiến hóa của ngựa trong vòng 40 triệu năm.

II. Tổng quan

• Tóm tắt những thay đổi chính trong cấu trúc xương chân và kích thước trong quá trình tiến hóa của ngựa.

III. Đoạn văn 1

• Mô tả giai đoạn sớm (Eohippus) và cấu trúc xương chân của nó, nhấn mạnh sự chuyển từ cấu trúc 4 ngón chân sang cấu trúc 3 ngón chân.

IV. Đoạn văn 2

• Chi tiết về các giai đoạn tiếp theo (Mesohippus và Merychippus), tập trung vào sự tiến hóa của ngón chân giữa và sự biến đổi hoàn toàn thành móng chân.

Step 3: Sample report

The provided diagrams offer insights into the 40-million-year evolution of horses, highlighting substantial changes in foot bone structure and the overall size of this species. This evolutionary journey traces the transformation of a small mammal into the contemporary horse we recognize today.

Overview

In general, the evolution of the horse is characterized by notable alterations in the structure of foot bones. Simultaneously, there is a progressive increase in size, depicting a systematic progression from the ancient Eohippus to the modern horse.

Body Paragraph 1

Approximately 40 million years ago, the Eohippus exhibited a distinctive foot bone structure with four toes. Over the subsequent 10 million years, this structure underwent a reduction, resulting in the emergence of the Mesohippus with a 3-toe foot bone. Remarkably, the middle toe experienced significant growth during this stage.

Body Paragraph 2

The evolution continued with the Merychippus, where the middle toe continued its remarkable development, almost doubling in size compared to the other toes. In the final 15 million years, a revolutionary shift occurred in the horse’s foot bone structure, culminating in the complete transformation of the 3-toe foot into the iconic hoof.

Useful phrases/collocations

• Evolution of a species: Sự tiến hóa của một loài
  • Marked by significant changes: Đặc trưng bởi những thay đổi đáng kể
  • Foot bone structure: Cấu trúc xương chân
  • Systematic progression: Tiến triển theo hệ thống
  • Culminating in: Đạt đến đỉnh điểm vào

(Written by Ha English – Estimated band score 7.0+)

Xem thêm các bài viết IELTS Writing khác TẠI ĐÂY

Cảm ơn bạn đã đọc Bài mẫu IELTS Writing Task 1 Đề thi khó 4 – Process – Numbered tại Hà English. Hy vọng rằng những hướng dẫn và kiến thức mà Hà English chia sẻ sẽ là nguồn động viên lớn cho bạn trong quá trình ôn tập. Nếu có bất kỳ thắc mắc hay câu hỏi nào, đừng ngần ngại liên hệ với Hà English để nhận được sự hỗ trợ nhanh chóng và chân thành nhất. Chúc bạn học tốt và đạt được kết quả ưng ý trong kỳ thi IELTS sắp tới!