Bài mẫu IELTS Writing Task 1 Bài 3 | Map

Chào mừng các bạn đến với trang web của Hà English! Hôm nay, Hà English hân hạnh giới thiệu đến bạn Bài mẫu IELTS Writing Task 1 Bài 3 với dạng bài Map. Trong bài viết này, Hà English sẽ cùng các bạn đi sâu vào chi tiết của đề bài, giúp bạn hiểu rõ và tự tin hơn khi đối mặt với nhiệm vụ viết IELTS. Nguyên mẫu câu chủ đề sẽ là điểm xuất phát cho hành trình của bạn, và Hà English sẽ hướng dẫn bạn cách phân loại thông tin, tìm ra điểm chính, và xây dựng bài viết một cách rõ ràng và hấp dẫn.

Bài mẫu IELTS Writing Task 1 dạng bài Map

Topic

The diagrams below show the site of a school in 2004 and the plan for the changes to school site in 2024

IELTS Writing Task 1

Hướng dẫn làm bài

Step 1: Analyze the topic

The task requires comparing the layout of a school in 2004 with a proposed design for 2024, focusing on changes and additions. The report should be informative and detailed.

Bước 1: Phân tích chủ đề

Nhiệm vụ yêu cầu so sánh bố trí của một trường học vào năm 2004 với một kế hoạch đề xuất cho năm 2024, tập trung vào các thay đổi và bổ sung. Báo cáo cần thông tin chi tiết và sâu sắc.

Step 2: Outline for your report

I. Introduction

• Introduce the purpose of the diagrams: comparing the school layout in 2004 with the proposed plan for 2024.

II. Overview

• Highlight the main change for 2024: the addition of a new school building, leading to increased student capacity.

III. Body Paragraph 1

• Describe the layout in 2004, including the number of pupils and the arrangement of the two school buildings.

IV. Body Paragraph 2

• Discuss the proposed changes for 2024, emphasizing the increase in student population, the addition of a third building, and the modifications to the original buildings and sports field.

Bước 2: Lập tổng quan cho báo cáo của bạn

I. Giới thiệu

• Giới thiệu mục đích của các biểu đồ: so sánh bố trí trường học vào năm 2004 với kế hoạch đề xuất cho năm 2024.

II. Tổng quan

• Nổi bật thay đổi chính cho năm 2024: thêm một tòa nhà trường mới, dẫn đến sự tăng cường sức chứa sinh viên.

III. Đoạn văn 1

• Mô tả bố trí vào năm 2004, bao gồm số lượng học sinh và sắp xếp của hai tòa nhà trường.

IV. Đoạn văn 2

• Thảo luận về các thay đổi đề xuất cho năm 2024, nhấn mạnh sự tăng cường dân số sinh viên, thêm một tòa nhà thứ ba và các sửa đổi cho các tòa nhà ban đầu và sân thể thao.

Step 3: Sample report

The provided diagrams juxtapose the school layout from 2004 with a prospective design envisioned for 2024.

Overview

A significant transformation is anticipated for 2024, primarily revolving around the construction of a new school building. This pivotal alteration aims to enhance the school’s capacity to accommodate a substantially larger number of students.

Body Paragraph 1

In 2004, the school boasted a student population of 600, with two buildings situated on either side of a pathway leading from the main entrance to the sports field.

Body Paragraph 2

Fast forward to 2024, a considerable surge in student enrollment is expected, reaching 1000 pupils. The transformative plan involves the addition of a third building and the unification of the original structures, resulting in a shorter connecting path. Notably, the original sports field will be repurposed for a new building and a second car park, necessitating the creation of a smaller sports field. A new road will also be established from the main entrance to the second car park, while the primary entrance and original car park will remain unaltered.

(Written by Ha English – Estimated band score 7.0+)

Useful phrases/collocations

• Juxtapose: Đặt cạnh nhau để so sánh.
  • Pivotal alteration: Sự thay đổi quan trọng.
  • Student enrollment: Số lượng sinh viên đăng ký.
  • Transformative plan: Kế hoạch biến đổi.
  • Unification of structures: Sự thống nhất của cấu trúc.
  • Repurposed for: Tái chế cho mục đích mới.
  • Remain unaltered: Giữ nguyên không thay đổi.

Xem thêm các bài viết IELTS Writing khác TẠI ĐÂY

Cảm ơn bạn đã dành thời gian đọc Bài mẫu IELTS Writing Task 1 Bài 3 – Map trên trang web của Hà English. Hy vọng rằng những chiến lược và thông tin Hà English chia sẻ sẽ giúp bạn tự tin và chuẩn bị tốt nhất cho kỳ thi IELTS của mình. Nếu có bất kỳ câu hỏi hoặc ý kiến, đừng ngần ngại liên hệ với Hà English. Hà English và đội ngũ của chúng tôi luôn sẵn sàng hỗ trợ bạn trên hành trình học tập và chinh phục IELTS. Chúc bạn thành công và một hành trình học tập hiệu quả!