Bài mẫu IELTS Writing Task 1 Bài 2 | Process – Unnumbered

Chào mừng bạn đến với trang web của Hà English, nơi các bạn có cơ hội khám phá Bài mẫu IELTS Writing Task 1 Bài 2 về Process – Unnumbered. Trong bài viết này, Hà English sẽ cùng nhau đi sâu vào chi tiết cách thức mô tả các quy trình mà không sử dụng số.

Quy trình là một phần quan trọng trong kỹ năng viết IELTS, và Hà English sẽ hướng dẫn bạn cách làm cho bài viết của mình mạch lạc, rõ ràng và thuyết phục. Đừng bỏ lỡ cơ hội nâng cao khả năng viết của bạn và đảm bảo một hiệu suất xuất sắc trong bài thi IELTS.

Bài mẫu IELTS Writing Task 1 dạng bài Process – Unnumbered

Topic

A diagram below shows the life of cycle of a salmon, from egg to adult fish

IELTS Writing Task 1

Hướng dẫn làm bài

Step 1: Analyze the topic

The task requires summarizing information about the life cycle of a salmon, with a focus on the stages and locations involved.

Bước 1: Phân tích chủ đề

• Nhiệm vụ yêu cầu tóm tắt thông tin về chu kỳ sinh học của cá hồi, tập trung vào các giai đoạn và địa điểm liên quan.

Step 2: Outline for your report

I. Introduction

• Briefly introduce the topic of the life cycle of a salmon.

II. Overview

• Summarize the six main stages in the life of a salmon and mention the three distinct locations.

III. Body Paragraph 1

• Discuss the early stages, including egg laying, incubation, and freshwater rearing.

IV. Body Paragraph 2

• Describe the transition to the estuary, the ocean phase, and the return upstream for spawning.

Bước 2: Lập tổng quan cho báo cáo của bạn

I. Giới thiệu

• Giới thiệu ngắn gọn về chủ đề về chu kỳ sinh học của cá hồi.

II. Tổng quan

• Tóm tắt sáu giai đoạn chính trong cuộc sống của cá hồi và đề cập đến ba địa điểm khác nhau.

III. Đoạn văn 1

• Thảo luận về giai đoạn sớm, bao gồm việc đẻ trứng, ấp trứng và nuôi trưởng trong nước ngọt.

IV. Đoạn văn 2

• Mô tả quá trình chuyển từ sông ra cửa sông, giai đoạn biển, và việc trở lại lên trên sông để đẻ trứng.

Step 3: Sample report

The diagram offers a comprehensive depiction of the life cycle of a salmon, outlining the various stages the fish undergoes from its initial development as an egg to reaching full maturity.

Overview

The life cycle of a salmon encompasses six primary stages, marked by its transformation from an egg to a mature adult. An intriguing aspect of this cycle is the salmon’s movement through three distinct locations: the river, estuary, and ocean. The seamless transition from one stage to another results in a cyclical journey for the salmon.

Body Paragraph 1

Commencing their life in rivers, adult salmon lay and nurture their eggs. The initial stage involves the incubation of eggs, ensuring the protection and development of the young fish. Subsequently, the emerging salmon undergo the next phase of their lives in freshwater environments, where they are carefully reared for further growth and development.

Body Paragraph 2

A pivotal moment in the salmon’s life cycle occurs when the fish venture downstream to river estuaries. Here, the nurturing process persists, preparing the salmon for the subsequent stage of their journey. Maturing into adults, the salmon embark on a migration to the vast expanse of the ocean. It is within these ocean waters that the salmon attain full growth and maturity. The final leg of the journey sees adult salmon retracing their path, traveling upstream to the spawning areas of rivers. In this critical phase, the salmon reproduce, laying the groundwork for a new life cycle to commence.

(Written by Ha English – Estimated band score 7.0+)

Useful phrases/collocations

• Comprehensive depiction: Biểu đồ miêu tả toàn diện
  • Seamless transition: Chuyển động liền mạch
  • Nurturing process: Quá trình chăm sóc
  • Pivotal moment: Thời điểm quyết định
  • Vast expanse: Khu vực rộng lớn
  • Retracing their path: Quay lại con đường của mình
  • Laying the groundwork: Đặt nền móng
  • Commence anew: Bắt đầu một lần nữa

Xem thêm các bài viết IELTS Writing khác TẠI ĐÂY

Cảm ơn bạn đã ghé thăm trang web của Hà English để tìm hiểu về Bài mẫu IELTS Writing Task 1 Bài 2 về Process – Unnumbered. Hy vọng rằng thông tin bạn đọc ở đây sẽ giúp bạn tự tin và hiệu quả hơn trong việc làm bài kỳ thi của mình. Nếu bạn có bất kỳ câu hỏi hoặc ý kiến, hãy chia sẻ với Hà English. Trung tâm luôn sẵn sàng hỗ trợ bạn trên hành trình chinh phục IELTS. Chúc bạn học tốt và đạt được kết quả tốt nhất!